کتاب “حلزون های خانه به دوش” دارای مقالات متعددی به قلم شهید سیدمرتضی آوینی است که همه با مضمونی مشترک در جهت روشنگری در فضای جامعه انقلابی و در معارضه با جریان روشنفکری )و به اصطلاح دگراندیش(در حوزه فرهنگ و هنر و مطبوعات به تحریر درآمده است. این جریان که با وابستگی فکری به غرب در جهت مطلوب آنها حرکت میکند با قلم انتقادی شهید آوینی به چالش کشیده میشود. مقالات حاضر در سالهای 68 و 69 و در شرایطی که هنوز بطن جامعه درگیر مسائل روشنفکری نشده بود با تیزبینی شهید آوینی و در قالب نقد فضای به ظاهر متمدن و روشنفکری که بر هنر، ذهن و قلم بعضی حاکم بود نوشته شده و نخست در ماهنامه سوره به چاپ رسیدهاند. فضای امروز جامعه بیتردید بیش از پیش درگیر این مسائل است و به همین دلیل مطالعه این کتاب به نسل جوان توصیه میشود.
عنوان برخی از مقالاتی که در این کتاب از شهید آوینی به چاپ رسیده است، عبارتند از: کدام عرفان؟، روشنفکران و معاصر بودن، وقتی روشنفکران وارث انقلاب میشوند، آفات غرض ورزی، انقلاب اسلامی و اوتوپیای غربزدگان، از مایکل جکسون تا شهرنوش پارسی پور، کانون کدام نویسندگان؟، حلزونهایی خانه به دوش.
لحن شهید آوینی در مقالات کتاب حلزونهای خانه به دوش کمی متفاوت است و کلمات و عبارات هم پیچدگی برخی کتابها را ندارد. همین امر هم موجب شده است تا این کتاب یکی از پر مخاطب ترین آثار این شهید باشد که البته در این امر نباید موضوع کتاب را نیز کم اثر دانست. نویسنده در این کتاب به جنگی تمام عیار با روشنفکران وادی فرهنگ و هنر برخاسته و با مقالات و یا جوابیه هایی که به برخی نوشتههای آنها داده این قشر را رسوا کرده است.
درج دیدگاه